Εμπαιγμός της Κυβέρνησης σε βάρος των συνταξιούχων ένστολων

Εμπαιγμός της Κυβέρνησης σε βάρος των συνταξιούχων ένστολων

Αρ. Πρωτ. 287/23.07.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φανερώνει το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό της. Μετά την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης, το αρμόδιο Υπουργείο αρνείται να χορηγήσει στους συνταξιούχους ένστολους το μέρισμα που δικαιούνται από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, το οποίο έπρεπε να τους έχει καταβληθεί από τις 4/07/2010. Με έγγραφό του προς το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, το αρμόδιο Υπουργείο αρνείται την χρηματοδότηση του Ταμείου. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί το γεγονός, ότι το Ταμείο αρνείται να καταβάλλει τα βοηθήματα επαγγελματικής αυτοτέλειας, που δικαιούνται τα παιδιά των ένστολων με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Είναι προκλητικό και άδικο για τους ένστολους, οι οποίοι για 18-25 χρόνια πλήρωναν υποχρεωτικά με σκοπό να λάβουν τα παιδιά τους αυτό το βοήθημα, να μην τους χορηγείτε τελικά. Η οργή και η αγανάκτηση τους, που τόσα χρόνια πλήρωναν τελικά άδικα, είναι πολύ μεγάλη. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να σταματήσει τον εμπαιγμό σε βάρος των συνταξιούχων ένστολων και να αποδώσει όλα όσα δικαιούνται και πλήρωναν τόσα χρόνια τα άτομα αυτά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να άρει την άδικη απόφασή του για την μη καταβολή του μερίσματος από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, που δικαιούνται οι συνταξιούχοι ένστολοι και οι οποίοι έχουν καταβάλλει για πολλά χρόνια χρηματικά ποσά για να το εισπράξουν;

Απάντηση Υπουργείου